Kungälv höll inte hela matchen hemma mot Bäcken

Matchen mellan Kungälv och Bäcken i HockeyTvåan södra A herr var jämn i två perioder. Men i tredje perioden avgjorde Bäcken matchen och vann med 5–3 (0–1, 2–1, 3–1).

|
Hannes Eriksson, tränare i Kungälv hockey.

Kungälv tog ledningen efter 8.09, genom Gustav Martinson assisterad av Hannes Asp. Efter 2.54 i andra perioden nätade Hugo Esbjörs, framspelad av Felix Johansson och Linus Jerksten och kvitterade för Bäcken.

Oliver Celec gjorde dessutom 1–2 efter 7.38 på pass av Alexander Pettersson och Alexander Esbjörs.

Efter 18.16 slog Isac Tonsjö till, på pass av Carl Gustavsson och Rasmus Hultfelt och kvitterade för Kungälv.

Efter 1.49 gjorde Kungälv 3–2 genom Erik Tönder.

Bäcken gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 3–2 till ledning med 3–5. 3–4-målet kom med bara 50 kvar att spela. Och med 4 kvar kom också 3–5.

Noterbart är att Bäckens Alexander Pettersson hade tre assists.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Kungälv på femte plats och Bäcken i serieledning.

Onsdag 3 november 19.00 spelar Kungälv borta mot Stenungsund.