Kungälv fortsätter vinna – 5–2 mot Lidköping

Kungälv är svårslaget i allsvenskan herr i bandy.

|
Lidköpings AIK förlorade mot IFK Kungälv

Mot Lidköping borta på Sparbanken Lidköping Arena på fredagen blev det seger igen. Laget vann med 5–2 (3–0) och har nu sju segrar i rad.

– Skönt med 2 nya poäng. Det är det vi spelar om. Godkänd match med en trögare andra halvlek där vi sänker vårt fart och bolltempo jämfört med första halvlek. Men som sagt tillräckligt bra för att vinna och det var det vi åkte hit för. Vi har flera vinster med lite insläppta mål i rad vilket såklart är skönt, tyckte Kungälvs assisterande coach Victor Lindblom, efter matchen.

Gästande Kungälv gjorde första målet. Gustav Ek gjorde målet framspelad av Lucas Widman, redan i sjunde minuten.

Kungälv gjorde också 0–2 i 18:e minuten, när Lukas Persson fick träff på pass av Hugo Andersson.

Kungälv ökade också ledningen till 0–3 i 35:e minuten, genom Lucas Widman framspelad av Patrik Sunnanängs.

Efter 58 minuters spel i andra halvleken ökade Kungälv på till 0–4 genom Patrik Sunnanängs.

Lidköping reducerade dock till både 1–4 och 2–4 genom Gustaf Nilsson och Karl Bergstrand med 0 minuter kvar i halvleken av matchen.

Kungälv gjorde dock 2–5 genom Robin Karlsson i 90:e minuten och avgjorde matchen.

Lidköping stannar därmed på åttonde plats, och Kungälv toppar fortfarande tabellen.

Nästa motstånd för Kungälv är Tranås. Lagen möts lördag 13 januari 16.30 på Ruddalens Ishall.