Kungälv föll i toppmötet – 3–6 mot Åby/Tjureda

Kungälv förlorade toppmötet mot Åby/Tjureda på lördagen.

|
IFK Kungälv förlorade mot Åby/ Tjureda IF

Serieledande Åby/Tjureda blev för tunga och vann borta med 6–3 (3–2) i allsvenskan herr i bandy.

Åby/Tjureda startade matchen bäst och tog ledningen. Viktor Johansson gjorde målet framspelad av Viktor Lindahl, redan i åttonde minuten.

Åby/Tjureda ökade också ledningen till 0–2 i 16:e minuten, när Viktor Johansson återigen fick träff på pass av Filip Johansson.

I 23:e minuten slog Patrik Sunnanängs till, på pass av Lucas Widman och reducerade åt Kungälv.

Bara fyra minuter senare spelade Viktor Lindahl fram Filip Fransson som såg till att Åby/Tjureda ökade ledningen till 1–3.

Kungälv reducerade till 2–3 i slutet av första halvleken, genom Edvin Isaksson framspelad av Lucas Widman.

Åby/Tjureda gjorde 2–4 genom Linus Sandqvist efter en minuters spel i andra halvleken.

I 65:e minuten av matchen kunde Lucas Widman göra 3–4 för Kungälv.

Åby/Tjureda gjorde sen 3–5, återigen genom Viktor Johansson efter 67 minuter och 3–6 genom Jonathan Svensson efter 78 minuter.

Viktor Johansson gjorde tre mål för Åby/Tjureda och Viktor Lindahl hade tre assists. Lucas Widman gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Kungälv.

I tabellen innebär det här att Kungälv hamnar på femte plats när serien nu summeras.