Kungälv föll i förlängningen mot Hanhals Kings

Kungälv spelade jämnt Hanhals Kings på hemmaplan i hockeytvåan södra A herr men föll efter förlängning.

|
Kungälvs IK förlorade mot Hanhals Kings

I förlängningen blev Hanhals Kings för starka och avgjorde till 4–3 (1–0, 0–2, 2–1, 1–0).

Kungälvs assisterande tränare Michael Ekberg kommenterade matchen:

– En match där vi är det bättre laget i 57 minuter, tyvärr räcker inte det då vi har svårt att göra mål ikväll. Två olyckliga byten i slutet av matchen och Hanhals får gå ikapp. Sen lyckas vi tyvärr inte ta extrapoängen i förlängningen. Vi får studsa tillbaka på söndag mot Lidköping.

Axel Fritiofsson blev matchhjälte med sitt avgörande 4–3-mål 1.26 in i förlängningen.

Hanhals Kings tog ledningen efter 7.49, genom Axel Fritiofsson assisterad av Alfons Nilsson och Alexander Insulander. Efter 7.13 i andra perioden slog Tony Pappila till, framspelad av Filip Hjorting och Hampus Roos och kvitterade för Kungälv.

Tony Pappila gjorde dessutom 2–1 efter 13.47 på pass av Oliver Erixon och Andreas Torkelsson.

Kungälv gjorde 3–1 genom Filip Hjorting efter 3.51 i tredje perioden.

Men Hanhals Kings stod för en grym upphämtning till 3–3 med två mål på bara 0.22. Gabriel Käll gjorde 3–2 efter 17.21 och Kasper Bäckström fullbordade comebacken till 3–3 efter 17.43. I förlängningen tog det 1.26 innan Hanhals Kings också avgjorde till 3–4. Stor matchhjälte blev Axel Fritiofsson, på pass av Victor Boman.

Tony Pappila gjorde två mål för Kungälv och ett målgivande pass.

Båda lagen har nu tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, Kungälv med 20–17 och Hanhals Kings med 15–14 i målskillnad. Det här var Kungälvs tredje uddamålsförlust den här säsongen.

Det här betyder att Kungälv är kvar på fjärde plats, och Hanhals Kings stannar på sjunde plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Kungälv är HC Lidköping. Lagen möts söndag 12 november 16.00 i Ishallen Lidköping.