Kungälv besegrade Alingsås och toppar nu tabellen

Segern mot Alingsås på hemmaplan innebär att Kungälv nu är serieledare i division 1 västra herr i innebandy, tre poäng före Hagfors. Hagfors har dock en match mindre spelad. Kungälv vände och vann med 9–4 (0–2, 4–2, 5–0). Alingsås ligger på tionde plats i tabellen.

|
Victor Olsson, lagkapten i IBK Kungälv.

Segern var Kungälvs sjunde på de senaste åtta matcherna.

Alingsås var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 0–2.

Kungälv dominerade spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 4–2 och ställningen efter två perioder var 4–4.

Kungälv dominerade tredje perioden och gick från 4–4 till 9–4 genom två mål av Calle Björkdahl Carlsvärd, två mål av Hannes Andersson och ett mål av Oscar Liberg och avgjorde matchen. Det sista målet kom med en sekund kvar att spela.

Snackisen var att Kungälvs Hannes Andersson stod för åtta poäng, varav två mål, Oscar Liberg gjorde fyra mål och spelade dessutom fram till två mål och Calle Björkdahl Carlsvärd gjorde tre mål.

Kungälv tar sig an Floda i nästa match borta lördag 13 november 15.30.