Kungälv Bandy U ny serieledare efter seger mot Surte Wildcats

Kungälv Bandy U slog Surte Wildcats hemma med 8–2 (2–1) och är ny serieledare i division 1 västra herr i bandy efter 13 spelade matcher, en poäng före Mölndal.

|
IFK Kungälv vann mot Surte Wildcats

Mölndal har dock en match mindre spelad. Surte Wildcats ligger på tionde plats i tabellen.

Kungälv Bandy U har därmed fem raka segrar. Surte Wildcats däremot har tio raka förluster.

Matchen var mållös till Surte Wildcats tog ledningen efter en knapp halvtimmes spel, genom Patrik Ågren framspelad av Alexander Bergbacka.

Kungälv Bandy U kvitterade till 1–1 efter en dryg halvtimmes spel, genom Elof Paulsson på pass av Filip Olausson.

Bara fyra minuter senare spelade Oscar Jenefeldt fram Fredrik Brandin som såg till att Kungälv Bandy U tog ledningen.

Kungälv Bandy U hade övertaget i andra halvleken. Laget inledde målskyttet i 50:e minuten genom Malcolm Warper, och gick upp till 7–1 innan Surte Wildcats svarade.

Till slut blev det 8–2 till Kungälv Bandy U.

Kungälv Bandy U:s Filip Olausson hade tre assists och Fredrik Brandin gjorde tre mål.

I nästa omgång har Kungälv Bandy U Otterbäcken borta på Otterstrand Arena, lördag 3 februari 14.00.