KS Bandy i underläge efter första matchen – efter förlust med 1–9

KS Bandy kunde inte rå på Sandvikens AIK i första mötet lagen emellan i SM-kvartsfinal dam i bandy.

|
KS Bandy förlorade mot Sandviken AIK BK dam

Sandvikens AIK vann på bortaplan med 9–1 (2–1). På lördag 2 mars spelas returen på Göransson Arena.

KS Bandys tränare Anton Carlström kommenterade matchen:

– Vi gör en riktigt bra första halvlek, precis som vi hade bestämt på förhand. I andra halvlek orkar vi inte stå emot på samma sätt och resultatet glider iväg.

KS Bandy fick en bra start på matchen. Wilda Ejderfalk slog till, redan i sjätte minuten.

Sandvikens AIK kvitterade till 1–1 tidigt i matchen, genom Mathilda Eklund på pass av Moa Rantala, i nionde minuten.

Sandvikens AIK tog också ledningen i 36:e minuten, när Tilda Ström hittade rätt framspelad av Alina Zinkevitch.

I andra halvleken gick ett överlägset Sandvikens AIK från 1–2 till hela 1–9 och tog en mycket enkel seger.

Sandvikens AIK:s Mathilda Eklund stod för fem poäng, varav tre mål, Tilda Ström gjorde fyra mål för och Alina Zinkevitch hade tre assists.