Förlust i förlängningen för Kungälv i hemmamötet med Floda

Kungälv fick bara med sig en poäng hemma mot Floda i division 1 västra Götaland herr i innebandy. Matchen avgjordes först i förlängningen där Floda var starkast, och slutresultatet blev 4–3 (2–1, 1–0, 0–2, 1–0).

|
IBK Kungälv förlorade mot Floda IBK

Christoffer Wahlman slog till 1.18 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 4–3-mål.

Floda startade matchen vassast. Laget gick upp till en 0–2-ledning genom mål av Andre Landin och Jesper Hallberg innan Kungälv svarade och gjorde 2–1 genom Sebastian Dahlbom.

Efter 19.26 i andra perioden nätade Tim Larsson, på pass av Daniel Jakobsson och gjorde 1–3.

3.02 in i tredje perioden nätade Kungälvs Hannes Andersson framspelad av Andreas Nordh och reducerade.

Efter 8.38 slog Andreas Nordh till på pass av Hannes Andersson och kvitterade för Kungälv.

I förlängningen tog det 1.18 innan Floda avgjorde till 3–4. Matchvinnare för bortalaget blev Christoffer Wahlman, på pass av Jesper Hallberg.

Kungälvs Andreas Nordh stod för ett mål och två assists.

Kungälv har tre vinster och två förluster och 26–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Floda har två vinster och tre förluster och 34–37 i målskillnad. Det här var Kungälvs tredje uddamålsförlust den här säsongen.

Med en omgång kvar är Kungälv fortfarande i serieledning, två poäng före Lidköping, och Floda är på åttonde plats.

Kungälv tar sig an IBK Lidköping i sista matchen borta lördag 11 mars 17.00.