Defensiv genomklappning när KS Bandy föll mot Villa Lidköping

KS Bandy hade en riktigt tung match hemma mot Villa Lidköping, och förlorade med hela 2–18 (1–11) i Elitserien dam i bandy.

|
KS Bandy förlorade mot Villa Lidköping

– Vi möter ett av världens bästa klubblag. Vi blev tagna i första halvlek och kom inte rätt men lyckas jobba oss tillbaka in i matchen. Vi gör flera riktigt bra saker men vi är betydligt yngre och har mindre rutin än våra motståndare så ge oss några år till med truppen så är resultatet annorlunda, kommenterade KS Bandys tränare Annika Lundberg.

Villa Lidköping tog kommandot i första halvleken. Laget inledde målskyttet i 0:e minuten genom Tilda Ström, och gick upp till 0–6 innan KS Bandy svarade.

Innan halvleken var över hade Villa Lidköping ryckt åt sig ledningen med 1–10. Villa Lidköping hade övertaget i andra halvleken. Laget inledde målskyttet i 45:e minuten genom Tilda Ström, och gick upp till 1–12 innan KS Bandy svarade.

Innan matchen var över hade Villa Lidköping gjort hela 2–18.

Tilda Ström gjorde åtta mål för Villa Lidköping och spelade dessutom fram till ett mål, Matilda Svenler stod för sex poäng, varav tre mål, Moa Friman gjorde ett mål och totalt fyra poäng och Wilma Wachenfeldt gjorde tre mål och spelade fram till ett mål.

Med en omgång kvar är KS Bandy på sjunde plats i tabellen, och Villa Lidköping leder serien.

I sista matchen möter KS Bandy Västerås SK hemma på lördag 26 februari 16.00.