Ytterbyskolan byggs om – tidigast till hösten

Vid årsskiftet 2021/2022 kom moduler på plats vid Ytterbyskolan för att skolan skulle byggas om. Men något byggarbete har inte startat och kommer inte att göra det förrän tidigast till hösten.

ANNONS
|

I januari 2022 skrev KP om att moduler var på plats och att renoveringen av Ytterbyskolan väntades påbörjas under våren.

I augusti 2022 när terminen började igen efter sommaren, var frustration stor bland lärare på skolan efter att de hade fått besked om att arbetet med om- och nybyggnation var pausat. Det fattades pengar i budgeten för att bygget skulle kunna omfatta alla delar som det var tänkt från början. Men under hösten beslutade politikerna att tillsätta 75 miljoner kronor extra så att pengarna, sammanlagt 250 miljoner kronor, skulle räcka till alltihop.

– Vi inom politiken har fattat de beslut som behövs och nu förväntar jag mig att arbetet rullar på, säger Anna Vedin (M), ordförande i bildningsutskottet.

ANNONS

Sedan dess har personalen på skolan fått veta att arbetet ska börja i juni.

– De ska börja bygga i juni och vi har fått veta att vi ska bli inbjudna till möte om hur det ska gå till, men vi har inte fått någon inbjudan än, säger Ida Nordblom, som är lärare och skyddsombud på skolan.

Men kommunen kommer inte att kunna börja bygga i juni, menar Helena Tellberg, fastighetschef.

– Vi hade tidigare hoppats på juni men upphandlingen är inte klar så därför tror vi inte längre på juni tyvärr.

Vad är det den upphandlingen innefattar?

– Vi upphandlar den stora entreprenaden, hela om- och tillbyggnaden av Ytterbyskolan där vi ska rusta upp skolan utifrån verksamhetens behov och bygga en ny matsal, säger Helena Tellberg.

Själva bygget kommer alltså inte att komma igång förrän upphandlingen är genomförd, men under tiden pågår mindre arbeten på skolan.

– Vi håller på med mindre åtgärder med skolgårdsmiljön just nu, säger Helena Tellberg.

Tidigare har det sagts att ombyggnationen ska ske i etapper och vara klar till 2026.

– Det gäller fortfarande. Vi vill störa skolans verksamhet så lite som möjligt och arbetena kommer att ske i nära dialog med skolans personal, säger Helena Tellberg.

LÄS MER:Extra pengar till renovering av Ytterbyskolan på gång

LÄS MER:Ytterbyskolan byggs om – under fyra år

ANNONS