Arkivbild/Genrebild: Getty Images
Arkivbild/Genrebild: Getty Images Bild: Catrin Hansson

Unga misstänktes för utpressning – sålde lättklädd bild

Tre ungdomar krävde 5 000 kronor av en man för att inte avslöja att bilden han köpt av dem var på en minderårig tjej. Nu läggs utredningen ner.

ANNONS
|

Två killar och en tjej polisanmäldes av en man i Stockholm i september, sedan de skulle ha utövat utpressning mot honom för andra gången på kort tid.

Mannen och tjejen kom i kontakt med varandra via appen Kik, som används för att skicka meddelanden och för chat.

– Mannen har köpt en lättklädd bild över Kik och han blev sedan kontaktad och fick veta att tjejen på bilden var under 18 år. Om han betalade 5 000 kronor så skulle de inte gå till polisen. Han hade blivit jätterädd och fört över de här pengarna, säger Hanna Sutherland på Kungälvspolisen.

ANNONS

Ungdomarna ville snart ha mer pengar och hotade än en gång med att kontakta polis om mannen inte betalade – den här gången 2 500 kronor – men då kontaktade mannen polisen och anmälde saken.

En förundersökning om utpressning inleddes, men nyligen meddelade åklagaren vid Göteborgs tingsrätt att ärendet läggs ner.

– De två killarna är hörda, men det går inte att bevisa, säger Hanna Sutherland.

Vid tiden för den misstänkta utpressningen var tjejen under 15 år och en av killarna var under 18 år. Den andra killen, som är skriven på annan ort, var 15 år vid det aktuella tillfället.

Mannen i Stockholm är i 25-årsåldern.

Catrin Hansson

catrin.hansson@kungalvsposten.se

ANNONS