Tina tränar för välgörenhet

Tillsammans med sin barndomsvän och träningscoach Sofia Persson anordnar de ett träningsevent för att samla in pengar till utsatta flickor i Nepal.

ANNONS
|

Tina Täck är en Kungälvstjej som bor i Hongkong men som är hemma över sommaren. Hon har tillsammans med tre andra vänner i Hongkong startat Team Race2Raice HK. De delar en stor passion för löpning i naturen, trailruning men även intresset och viljan att samla in pengar till behövande i Nepal.

–Tanken med eventet här i Kungälv är att samtidigt som man får träna och röra på sig, skapa en medvetenhet kring situationen i Nepal, säger Tina.

Vart går pengarna?

Pengarna som samlas in går till välgörenhetsorganisationen CWS i Nepal.

CWS står för Child Welfare Scheme och riktar sig bland annat till flickor som riskerar att falla offer för trafficking eller gatubarn som tvingas arbeta. Organisationen jobbar även med att förbättra utbildning och hälsa.

ANNONS

Hur vet du att pengarna kommer fram?

–Dels har jag träffat grundaren Douglas Maclagan personligen men han har också fått en rad utmärkelser för sitt arbete med utsatta barn. CWS har avtal med den Nepalesiska regeringen som regelundet utvärderar deras arbete.

En av sakerna som Tina tar upp som positivt med föreningen är att de vill engagera på plats och använda sig av lokala handlare för exempelvis inköp av filtar.

Sofia håller i träningen

Sofia Persson är träningscoach med erfarenhet av dans och flera andra träningsformer. Hon jobbar även med träningsresor och träning online. Det är hon som håller i själva träningspasset som hon gör gratis och hon förklarar vad som ska hända.

Typ av träning på eventet

–Det blir en timmes träning i stationsform och jag kommer anpassa nivån efter de som dyker upp. Detta är en chans att göra världen lite bättre, både för dig som kommer och tränar och för behövande i Nepal.

Fakta eventet

Var: Fontinvägen 44 vid västra parken.

När: Tisdag 3 juli klockan 18:30

Pris: 150 kronor, swish eller kontanter.

Anmälan: Ingen föranmälan krävs.

Övrigt: Det kommer ske en utlottning av produkter som de fått från sponsorer.

Bodil Hjelm

redaktion@kungalvsposten.se

ANNONS