En man fälldes vid Göteborgs Tingsrätt för sexuellt ofredande mot en minderårig flicka i Kungälv.
En man fälldes vid Göteborgs Tingsrätt för sexuellt ofredande mot en minderårig flicka i Kungälv. Bild: Nora Lorek

Skrev opassande till flicka – döms för sexuellt ofredande

En man i 45-årsåldern döms för flera fall av sexuellt ofredande mot en flicka i Kungälv. Bland annat skickade han opassande meddelanden på Snapchat till flickan som vid tidpunkten var under 15 år.

ANNONS
|

“Med hänsyn till åldersskillnaden mellan den tilltalade och målsäganden” kunde meddelandena på Snapchat förväntas “kränka målsägandens sexuella integritet.” Så resonerar domstolen.

Mannen, som var en vän till familjen, skickade meddelanden där han använde ord som “porris” och hotade med smisk. Han erkänner att det är han som skrivit meddelandena men menar att de inte har någon sexuell innebörd.

Han stod också åtalad för att ha tagit flickan på brösten vid ett tillfälle, samt för att ha skickat ytterligare meddelanden, men han frikändes på de åtalspunkterna eftersom polisens utredning inte är tydlig med vilken dag som detta inträffade. Den åtalade mannen har själv inget minne av det som han frias ifrån, eftersom han enligt egen utsago var för full för att minnas exakt vad som hände den kvällen.

ANNONS

Mannen döms att betala 100 dagsböter om 400 kronor, samt 10 000 kronor i skadestånd till flickan. Han är sedan tidigare ostraffad.

LÄS MER:Porrbilder skickades till polis i Kungälv: ”Ett prank”

LÄS MER:Man misstänks för flera tillfällen av sexuellt ofredande

ANNONS