Polisen uppmanar att anmäla dödsfällor för hundar i Kungälv

En oskyldig hunds liv kan ha räddats när Nicklas Eriksen hittade en köttbulle innehållande spikar och skruvar i ett skogsområdet vid Jordliden i måndags.
– Det måste ha varit någon sjuk jäkel, säger han. Kungälvspolisen uppmanar nu allmänheten att alltid polisanmäla.

ANNONS
|

I måndags var Nicklas Eriksen ute på promenad med sin femåriga dotter och hennes kompis nära hemmet på Jordliden, norr om Kungälvs tätort. Vid sidan av den nya grusvägen i skogsområdet, mellan Jordliden och Munkegärde, såg han plötsligt en köttbulle med ett något ovanligt utseende.

– Jag tänkte: ”Vafan är det här?” Det lyste silvrigt. Sen pillade jag upp den och såg att det var en massa skruvar och spik i, säger han.

Hänt tidigare

Strax efter att han gjorde fyndet mötte han två hundägare.

– Jag varnade dem och de svarade att det inte var första gången det hade hänt i det här området.

ANNONS

Vad som var avsikten med köttbullen är inte säkerställt, men i den lokala Facebookgruppen tror många att det var en attack mot hundar. Nicklas Eriksen tycker att det hela är obehagligt.

– Det måste ha varit någon sjuk jäkel. Det hela är ju planerat i detalj.

Enligt uppgifter från Kungälvspolisen på fredagsförmiddagen fanns ingen anmälan om händelsen med den preparerade maten ännu.

Polisen: ”Anmäl”

Mikael Mohlin, förundersökningsledare på polisen i Kungälv, uppmanar till att polisanmäla – dels för att kunna gå ut och varna allmänheten.

– Ja, man bör anmäla för att folk ska bli medvetna om att det finns där ute och är en fara för hundars liv. Det är ett jävla tilltag det här, de dör om de får det här i sig, säger Mikael Mohlin.

Och det är viktigt för att polisen ska ha ”något” att jobba med.

– Annars är det svårt att göra något åt det. Om det händer det flera gånger, och vi har lagt ner ett sånt här ärende tidigare, då tar vi bara och öppnar de gamla anmälningarna igen. Det är inga problem, då kan vi jobba vidare med dem, säger Mikael Mohlin.

Polisanmälan görs på polisens hemsida eller genom att ringa 114 14.

150 anmälningar bara i Malmö

Det har tidigare rapporterats om försök att skada hundar genom att placera vassa föremål i, för hundar, aptitlig mat. I januari rapporterade Sydsvenskan att tre hundar hade fått opereras efter att de hade fått i sig bullar innehållande metall eller glaskross som hade placerats ut i Pildammsparken.

Vidare rapporterade SVT Skåne att 150 anmälningar mellan tidigt 2021 och januari 2022 om misstänkta preparerade livsmedel med avsikt att skada hundar kommit in till polisen i Malmö. Ett brott som rubriceras som förgöring.

LÄS MER:Vi hundägare plockar upp efter oss – ni får plocka upp er egen skit!

LÄS MER:Två gripna för stöld i Rollsbo

LÄS MER:Misstanken: Kungälvsbo nyckelperson i största cannabishärvan

ANNONS