Pingskyrkans second hand i Kungälv.
Pingskyrkans second hand i Kungälv. Bild: Anna Hedlund

Pingstkyrkans second hand kan överlåtas – samtal förs

På torsdagen beslutade Pingstkyrkan i Kungälv att de tänker stänga ner sin second hand-butik när kontraktet för lokalerna på Filaregatan går ut vid årsskiftet. Samtidigt förs samtal med intressenter som kan tänka sig att driva verksamheten vidare.

ANNONS
|

Samtidigt som Pingstkyrkan beslutat att avveckla sin second hand-butik för de samtal med, enligt Ruben Alexandersson, flera intressenter som är villiga av att ta över verksamheten.

– Vi för sonderande samtal med flera olika intressenter. Det är två processer som pågår samtidigt, säger Ruben Alexandersson, ordförande i Pingstkyrkan i Kungälv.

Samtal med olika kyrkor

I nuläget vill Ruben Alexandersson inte säga vilka dessa intressenter är men han säger att man för samtal med olika kyrkliga organisationer som bedriver bistånds- och/eller social verksamhet.

– Även om vi just nu säger att vi för samtal med vem som helst som skulle vilja ta över så skulle vi absolut vilja överlåta till någon som driver med samma syfte och profil som vi gjort.

ANNONS

Om man man får till en överlåtelse av verksamheten kan den ske innan årsskiftet.

– Det är klart, kommer vi fram till ett läge där någon är villig att ta över verksamheten är det möjligt att vi överlåter verksamheten i stället för att avveckla den.

Second hand-butiken har varit uppskattad av Kungälvsborna genom åren för sin fina butik och Ruben Alexandersson säger att det är en bra verksamhet att ta över.

– För en intressent som har förmågan och kapaciteten kan en second hand vara bärande för en fungerande organisation.

ANNONS