Ola Bini ska upp i rättegång onsdag till fredag om allt går enligt planen.
Ola Bini ska upp i rättegång onsdag till fredag om allt går enligt planen. Bild: Dolores Ochoa

Ola Binis rättegång ska börja idag onsdag

Ola Binis rättegång i Ecuador har blivit uppskjuten flera gånger, men är nu planerad att äga rum under onsdag till fredag.

ANNONS

Ola Bini, som ursprungligen kommer från Kode, är åtalad för dataintrång hos företaget CNT, Ecuadors motsvarighet till Telia. Efter att ha väntat på rättegång i två och ett halvt år skulle han i oktober få genomfört den, men med kort varsel sköts den då upp på obestämd framtid.

– Vi satt och åt lunch på tisdag när Olas vän Sara fick ett meddelande att det var uppskjutet, så de talade inte ens om det för Ola. Det här var alltså mindre än 48 timmar innan rättegången skulle ha börjat, sade Ola Binis mamma Görel Bini till KP då.

Nu är det dags igen. Rättegången är inbokad att genomföras onsdag till fredag den här veckan. Under rättsprocessens gång har förhandlingar av olika slag skjutits upp ett stort antal gånger.

ANNONS

”Fortfarande osäkert om den går att genomföra.” skrev Görel Bini i mejl till KP på tisdagen.

Ola Bini anser sig oskyldig till anklagelserna. Enligt Görel Bini bygger åklagarens bevisning på en skärmdump från CNT som Ola Bini har tagit.

– Beviset de har är en skärmdump som Ola har gjort. Ola och andra experter säger att det är inte något bevis alls. Det var en skärmdump som Ola tog för att påvisa en brist i deras system, säger Görel Bini.

ANNONS