KP:s läsarpanel startades för ett år sedan och nu söker vi nya medlemmar.
KP:s läsarpanel startades för ett år sedan och nu söker vi nya medlemmar. Bild: Frida Ekborg

Nu söker vi nya medlemmar till KP:s läsarpanel

Ett år efter att Kungälvs-Postens läsarpanel bildades söker vi nya medlemmar som vill dela med sig av sitt kontaktnät samt vara med och tycka till om KP:s innehåll.

ANNONS
|

Tycker du också att vi ska ha världens bästa lokaltidning här? Då är det dig vi söker till KP:s läsarpanel.

Med den uppmaningen gick vi på Kungälvs-Postens redaktion ut och efterlyste medlemmar till en läsarpanel för ganska exakt ett år sedan. Vi visste inte vad som vad vi skulle vänta oss men gensvaret blev överväldigande och vi fick i slutänden till och med tacka nej till ett antal sökande.

Under året som gått har läsarpanelen vid två tillfällen blivit inbjuden till att träffa oss redaktionen, samt fått ett antal uppdrag via mejl. Medlemmarna har fått hjälpa oss spåna idéer till sommarbilagan och föreslå namn till maktlistan. De har också vid jämna mellanrum blivit ombedda att inventera sina kontaktnät för att hjälpa oss hitta personer att intervjua. Det har till exempel handlat om män och kvinnor som vill prata om jämställdhet inför 8 mars, Kungälvsbor med anknytning till Turkiet efter den stora jordbävningen, en familj som brukar spela julklappsspel och Kungälvsbor som hyr ut en bostad privat. Ibland har vi lyckats – ibland inte, men vi tror på idén med det utvidgade kontaktnätet som läsarpanelen ger redaktionen.

ANNONS

Inför 2024 har några medlemmar lämnat och därför söker vi nu ett antal nya. Vi har fortfarande ambitionen att göra världens bästa lokaltidning, och vi är övertygade om att våra läsare är de som är bäst lämpade att hjälpa oss.

Upplägget kommer se ut ungefär som under förra året. Vi bjuder in till fysiska träffar vid ett par tillfällen, och har även en dialog via mejl. Har du svårt att hinna gå på möten går det bra att bara kommunicera med oss via mejl, det är dina synpunkter, tips och kontakter vi vill åt.

Anmäl dig via formuläret nedan. Vi hörs!

LÄS MER:KP:s läsarpanel – ett koncentrat av kärlek till Kungälv

LÄS MER:Vill du vara med i KP:s läsarpanel?

ANNONS