Björn Gustafsson som är uppvuxen i Romelanda är en av skådespelarna i filmen om Nelly Rapp som spelas in i Kungälv. Foto: Louise Jungmalm
Björn Gustafsson som är uppvuxen i Romelanda är en av skådespelarna i filmen om Nelly Rapp som spelas in i Kungälv. Foto: Louise Jungmalm Bild: Louise Jungmalm

Nelly Rapp tävlar i Berlins filmfestival

Stora delar av barnfilmen om Monsteragenten Nelly Rapp är inspelad i Kungälv. Nu är filmen uttagen att tävla om en Kristallbjörn i filmfestivalen i Berlin i mars.

ANNONS

Nelly Rapp – Monsteragent riktar sig till en yngre publik och hade premiär på svenska biografer i oktober 2020. Filmen har spelats in i Kungälv med omnejd och medverkar gör bland andra Björn Gustafsson, Marianne Mörck, Johan Rheborg och Matilda Gross som spelar Nelly Rapp.

Kan vinna en Kristallbjörn

Filmen har redan vunnit två pris för bästa smink och för bästa kostym på Guldbaggegalan 2021. Marianne Mörck var även nominerad till en guldbagge för bästa kvinnliga biroll.

Nu är filmen uttagen att tävla om en Kristallbjörn vid filmfestivalen i Berlin.

– Vi gratulerar alla bakom den fina filmen till att ha blivit uttagen till en av de finaste festivaler som en barn- och ungdomsfilm kan hamna på. Extra roligt att filmen är inspelad i Västra Götaland, säger Kristina Börjeson, Produktionschef på Film i Väst i ett pressmeddelande.

ANNONS

Gick upp som etta på biotoppen

När den haft premiär gick den direkt upp som etta på biotoppen.

– Jag är så glad och stolt över att filmen kommer att visas på filmfestivalen i Berlin. Jag älskar den här festivalen och uppskattar att den också fokuserar på den unga publiken. Det blir så spännande att se hur filmen kommer att tas emot av den unga juryn, säger regissören Amanda Adolfsson.

Berlins filmfestival äger rum 1-5 mars 2021.

Karina Hansson

karina.hansson@kungalvsposten.se

ANNONS