Militären övar i Marstrand under veckan.
Militären övar i Marstrand under veckan. Bild: Frida Ekborg

Militären övar i Marstrands hamninlopp

Under onsdagsförmiddagen syntes ett militärt fartyg i Marstrands hamninlopp. Det är ett ledningsfartyg från Älvsborgs amfibieregemente som är ute och övar till sjöss.
– Det är en återkommande övning för soldater och värnpliktiga, säger Johanna Frejme, kommunikationschef på Försvarsmakten.

ANNONS
|

Övningen i Marstrands hamninlopp med omnejd pågår från måndag 20 mars till fredag 24 mars. Enligt Johanna Frejme, kommunikationschef på Försvarsmakten, rör det sig om återkommande träning för soldater och värnpliktiga.

– De övas i logistikförsörjning, markstrid och sjömålsstrid, säger Johanna Frejme, kommunikationschef på Försvarsmakten.

26 000 soldater övar till våren

Under våren kommer flera militärövningar att inträffa. Mellan den 17 april och 11 maj 2023 genomförs övningen Aurora 23, främst i södra Sverige och på Gotland. Det är en av de största övningarna i Sverige på många år.

– Det kommer vara övningstätt hela våren, säger Johanna Frejme.

Då kommer 26 000 personer från svenska militären och personer från ytterligare 14 länder.

ANNONS

– Syftet med Aurora 23 är att höja Försvarsmaktens samlade förmåga att möta ett väpnat angrepp mot Sverige och att tillsammans med andra kunna bidra till stabilitet i närområdet, citeras överstelöjtnant Henrik Larsson på Försvarsmaktens hemsida.

LÄS MER:Brist på viktig blodgrupp i Västra Götalandsregionen

LÄS MER:Körde fast i Harestad – man hade 80 gram amfetamin på sig

LÄS MER:Eventbolag ska äga och driva idrottsarenorna

ANNONS