Man stal butiksbiträdes handväska. Foto: Charlotte Gad
Man stal butiksbiträdes handväska. Foto: Charlotte Gad Bild: Charlotte Gad

Märkeshandväska stals på second hand – man döms

En man döms för stöld av en handväska från en anställd i en second hand-butik i Kungälv. Mannen har också gjort sig skyldig till trafikbrott.

ANNONS

Det var i december förra året som mannen stal märkesväskan från den anställda kvinnan i en second hand-butik i Kungälv. Mannen nekar till brottet och menar att han betalade för väskan. Hans förklaring till hur han betalade ändrades dock flera gånger under förhören, först angav han att han betalat direkt till en anställd och sedan att han använt swish.

Kvinnan upptäckte stölden först dagen därpå när hon på övervakningskameran i butiken kunde se hur mannen tog väskan från hennes arbetsplats.

Göteborgs tingsrätt anser att brottet är bevisat och dömer nu mannen för stöld.

Mannen döms även för olovlig körning och fortkörning, som inträffade vid Ingetorpssjön en kväll i februari i år. Fartkameran klickade till när mannen passerade i 78 kilometer i timmen på 70-vägen. Mannen körde utan körkort.

ANNONS

I förhör erkände han trafikbrotten. Mannen har tidigare blivit dömd för olovlig körning. Senast i augusti 2020 dömdes han för flera fall av olovlig körning och rattfylleri samt narkotikabrott.

Straffet för stölden av handväskan ihop med trafikbrotten sätter Göteborgs Tingsrätt till 150 dagsböter om 50 kronor, vilket är 7500 kronor.

Den olovliga körningen anses som grov mot bakgrund av mannens tidigare trafikbrott.

ANNONS