Bild: Filip Landqvist

Man nedslagen och rånad – tre sågs springa från platsen

En man blev nedslagen bakifrån och rånades vid gångtunneln nära E6 under natten till måndagen. Tre personer sågs springa uppför Kongahällagatan.

ANNONS
|

Vid klockan 01.20 fick polisen in ett samtal om att en man blivit slagen och rånad vid gångtunneln mellan Gula Komarken och bostadsområdet Gunnarsberg på Komarken.

– Han blir rånad av tre mörkklädda män, beskriver han det som. Vi åker ut till platsen men är lite på efterkälken direkt, säger presstalesperson Christer Fuxborg.

Cecilia Bladmyr, förundersökningsledare på polisen i Kungälv, säger till Kungälvs-Posten senare på måndagsförmiddagen att anmälaren blev vittne till händelsen.

– Mannen blev slagen i bakhuvudet och föll till marken när han närmar sig gångtunneln. Han blev yr och groggy och hade svårt att resa sig. När han ligger på marken känner han att någon gräver runt i jackan på honom, säger Cecilia Bladmyr.

ANNONS

Mannen, som är i 40-årsåldern, vaknade till av att det kom en förbipasserande med hund.

– Vittnet hjälper till och ringer 112. Vittnet har observerat tre personer som springer uppför Kongahällagatan, säger Cecilia Bladmyr.

Mannen blev av med 3 200 kronor i kontanter och sitt pass. Han valde att inte åka till akuten utan uppgav att han tänkte uppsöka vårdcentral.

En anmälan om personrån har upprättats.

ANNONS