Bild: Polisen

Lurade padelföretag på varor – får fängelse

Mannen, som är i 25-årsåldern, gick in på en padelanläggning i Kungälv och plockade med sig utrustning för 17 000 kronor. Nu har han dömts till fängelse för bedrägeri.

ANNONS
|

Mannen bor i Angered och åtalades i höstas för bedrägeri. Våren innan hade han gett sig ut på en bedrägeriturné i Kungälv, Kungsbacka, Partille, Alingsås och Borås.

Genom att uppge att han hade ett företag och att han köpte saker på företaget till sina anställda kunde han gå ut med padelutrustning för 17 000 kronor här i Kungälv.

I Kungbacka gick han in i en Orreforsbutik vid fyra tillfällen och ”köpte” porslin, designerglas och andra glad för närmare 190 000 kronor. Mannen uppgav att han hade ett företag och skrev upp varorna på ett företag som inte alls ägde.

ANNONS

Hittade porslinet i vitrinskåp hos mannen

När polisen gjorde husrannsakan hos mannen och hans föräldrar hittade en del av padelutrustningen och porslinet i vitrinskåp och köksskåp. Polisen hittade även pantkvitton på 152 460 kronor.

I mannens telefon hittade man ”beställningar” på skor, racketar och padelväskor. Varor som han sedan sålt vidare, långt under inköpspris till sina kunder.

Polisen liknade mannens tillvägagångssätt som ett beställningsjobb.

Hävdar att han skulle betala

Mannen har hela tiden nekat till brott men erkänt han hämtat ut varorna men att han skulle betala för dem. Något som tingsrätten i Göteborg inte tror på.

Rätten har kommit fram till att mannens syfte har varit att lura företrädarna för butikerna för att få ut varor utan att betala för dem.

Han döms till sex månaders fängelse för sju fall av bedrägeri. han ska också betala skadestånd till butikerna på 186 651 kronor.

LÄS MER:Köpte padelracket på krita – misstänks ha sålt dem

ANNONS