Bild: Camilla Walldán

Kungälvsborna: Det här var det bästa som hände i sommar

Många är tillbaka på jobbet eller i skolan efter ledigheten. Hösten väntar och det kan vara dags att blicka tillbaka. KP frågade folk på stan: Vad var det bästa som hände dig i sommar?

ANNONS
|

Kiam Björnberg, 5 år, Kungälv:

– Det var att jag byggde med mitt lego och fick jättegod frukost: Macka och yoghurt som smakade jordgubbe. Det hände massor av kul. Jag har haft det väldigt bra hemma hos mina katter, och jag hittade en kompisfrämling på bussen och på en restaurang. Jag kommer inte ihåg namnen. Och jag har badat, det var jätteroligt. Jag badar bara i sjöar och i pool. Och så har jag ätit en stor strut – jättegod var den. Den smakade chokladglass. Och så har jag köpt glass själv. Det var sådan brun knottrig strut med vit glass uppepå med citronströssel. Den var jättegod. Så satte jag lite chokladpinnar på. Jag har haft det jättebra alltså. Verkligen.

ANNONS
Tilde Toth, Kungälv
Tilde Toth, Kungälv Bild: Camilla Walldán

Tilde Toth, Kungälv:

– Det var att jag började jobbträna här på Kongahälla förskola och träffa alla härliga vuxna och barn. Det har varit roligt. Och mycket att göra, det har varit lite utmattande. Sedan var jag ledig i mitten av sommaren. Då vilade jag bara. Det var bra, men roligast var att komma tillbaka till barnen igen efter det.

Ayat Rafay, Kungälv:

– Att det har varit jättefint väder hela sommaren. Det var skönt! Vi åkte och badade mycket, vi var både vid havet och vid sjön. Jag har två barn och de gillar det. Det var en jättefin sommar.

Lisbeth Sundblad, Kungälv
Lisbeth Sundblad, Kungälv Bild: Camilla Walldán

Lisbeth Sundblad, Kungälv:

– Det var mycket som var roligt. Det var härligt bara att få njuta av att vi hade en sådan fin sommar. Jag var och badade, och var på Österlen och i Malmö. Det är alltid trevligt. Mycket har varit bra. Bara att jag har kunnat gå i shorts i två månader. Att gå i byxor nu känns ju nästan som ett straff, säger Lisbeth och skrattar.

Sayad Hossain, Bergsjön:

– Ingenting. Jag har bara jobbat och jobbat på McDonalds här i Kungälv. Jag tog ingen semester. Jag badade bara två-tre gånger, när jag var ledig på helgen. Jag ska ha semester i vinter och resa till mitt land, Pakistan. Jag hoppas kunna stanna där i fyra månader. Det blir härligt. Vintern är tråkig och jättelång här. När det är snö är det bra, men sedan blir det halka och katastrof. Minusgrader och kaos.

<strong id="strong-7b62c8aeaed2634e2ab83073c1c11fcc">Åsa Avenius och hunden Junior, Kungälv</strong>
Åsa Avenius och hunden Junior, Kungälv Bild: Camilla Walldán

Åsa Avenius, Kungälv:

– Det var nog att det gick bra för mina föräldrar att ha corona. Att de tog sig igenom det bra. Och de roligaste, finaste minnena är från båtturer med min bror och hans barn, utifrån Rönnäng. Och vi var på jordgubbsplockning, det var roligt. Jordgubbarna var så grymt fina ute på Tjörn. Jag tycker att det har varit en väldigt fin sommar. Lite torr, för jag odlar färskpotatis. Men väldigt fin.

ANNONS