Arkivfoton
Arkivfoton Bild: Arkivfoto

Kungälvsbo lurade till sig kundernas bonus – åtalas

En man i 25-årsåldern har åtalats misstänkt för att ha lurat till sig andra kunders bonus i en matbutik i Kungälvs kommun. Mannen misstänks också för att ha sålt falska airpods och för att ha odlat cannabis.

ANNONS
|

Mannen anställdes i matbutiken i mars 2020 och hade som uppgift att bland annat arbeta i kassan. Där registrerade han sitt eller sin mammas bonuskort i stället för kundernas om registreringen skulle göras manuellt.

Det innebar att mannen kunde tillgodoräkna sig kundernas bonus och genom personalrabatt och plocka ut värdecheckar på drygt 8 000 kronor att handla för. Därför åtalas han nu för trolöshet mot huvudman.

Misstänks ha odlat cannabis

Han misstänks även för bedrägeri då han sålt airpods-kopior via Marketplace. Två personer betalade 1 500 kronor var till mannen för vad de trodde var äkta Apple airpods. Mannen erkänner och säger att han själv köpt flera stycken airpods och själv blivit lurad.

ANNONS

Mannen är även sedan september förra året åtalad i Varbergs tingsrätt för narkotikabrott som skett i december 2019. Då avslöjades att han och en annan man odlade cannabis i en villa utanför Falkenberg.

Polisens spaningsgrupp hade fått nys om att den andre mannen, vars familj är känd av polisen, köpt ett hus ute på landsbygden trots att han själv jobbade inne i centrala Falkenberg.

Efter att en patrull varit vid fastigheten och kontrollerat en bil parkerad utanför, fick en de dagen efter syn på bilen i närheten av Ullared. Och när polisen kontrollerade de två personerna i bilen, varav en var mannen från Kungälv, var de påtagligt nervösa och i bilen luktade det kraftigt av cannabis.

Satt häktad en månad

Patrullen beslutade sig då för att göra en husrannsakan i villan och där hittades odlingsutrustning, ett 50-tal krukor och sammanlagt 1,3 kilo cannabis.

Båda männen, vilka satt häktade i en månad, erkänner brott i polisförhör.

Mannen från Kungälv förekommer sedan tidigare under fyra avsnitt i belastningsregistret och har dömts för flera fall av bedrägerier.

Rättegången startar 8 mars i Varbergs tingsrätt.

ANNONS