Trumpetaren Magnus Johansson i Marstrands kyrka.
Arkivfoto: Catrin Hansson
Trumpetaren Magnus Johansson i Marstrands kyrka. Arkivfoto: Catrin Hansson Bild: -

Kulturpris till trumpetaren Magnus Johansson

Förra årets kulturpris gick till trumpetaren Magnus Johansson från Marstrand. När det var dags för prisutdelning 3 oktober glömde han bort evenemanget. På torsdag görs ett nytt försök att dela ut priset, i samband med kommunfullmäktige i stadshuset.

ANNONS
|

– Jag lovar dyrt och heligt att vara på plats vid 17-tiden på torsdag och spela ett litet stycke, säger den kände trumpetaren och meddelar att han den här gången har "satt alarm i min telefon och det är väl inbakat i mitt huvud".

Vad var det som hände där i oktober egentligen?

– Jag hade fått beskedet om priset på försommaren och blandade sedan ihop dagarna. Så just 3 oktober var jag ute med min båt och övade trumpet. När jag kom i land hade jag typ 18 000 missade samtal och sms från kulturchefen i Kungälv.

Känslan i det läget?

ANNONS

– Fruktansvärt pinsamt förstås, men jag ringde direkt och berättade vad som hade hänt och de tog det hela bra, tack och lov.

Först trodde Magnus att han helt hade missat chansen till kulturpris.

– Så jag blev väldigt glad när jag innan jul fick beskedet att kommunen hade flyttat fram prisutdelningen, säger han.

Vad betyder priset just för dig?

– Att få det känns naturligtvis väldigt hedrande. Man kan säga att det är ett erkännande, särskilt för mig som för det mesta spelar populärmusik. Priset är ett kvitto på att jag har gjort något slags avtryck och kanske har jag även inspirerat andra blåsare, säger Magnus Johansson.

Vad jobbar du med för tillfället?

– Just nu sitter jag i min studio och gör trumpetinspelningar till Max Martin. Igår spelade jag in för Katy Perry. Bland andra stora artister finns amerikanska bandet Jonas Brothers och amerikanska singer-songwritern Kesha, berättar Magnus Johansson.

På agendan längre fram står inspelning av tv-programmet Doobidoo i mars och 6 juni blir det konsert på hemmaplan i samband med nationaldagsfirandet.

– Då kommer jag att spela på Societetshuset på Marstrand tillsammans med Polisens Musikkår från Göteborg.

Magnus Johansson är också aktuell i Eurovision Song Contest.

– Jag ska vara med på det engelska bidraget så det händer mycket, konstaterar han.

Kommunens kulturpris är en " hedersutnämning som delas ut för förtjänstfulla insatser inom kulturella eller konstnärliga områden enligt fastslagna riktlinjer".

Priset utgörs av en bronsstatyett av konstnären Rino Bozajic.

På kommunfullmäktige nu på torsdag kommer även kommunens hållbarhetsstipendium att delas ut till Omställning Kungälv.

Katarina Berg

0303-20 68 28

ANNONS