Foto: Arkiv
Foto: Arkiv Bild: Catrin Hansson

Körde vårdslöst på E6 med ledig polis efter – åtalas

Den kvinnliga polisen upptäckte att en bilist körde vingligt på E45, samt körde om på fel sida. Föraren pendlade i hastighet och kunde stoppas av polisen på E6. Nu har han åtalats för vårdslöshet i trafik. Mannen nekar till brott.

ANNONS
|

Den 13 december fick en ledig polis syn på en bil som framfördes vårdslöst på E45 i höjd med Gamlestaden i Göteborg. Den kvinnliga polisen följde efter samtidigt som hon ringde sina kollegor.

Läs mer: Ledig polis följde efter vårdslös förare på E6

Färden gick vidare över Jordfallsbron och ut på E6 norrut. Enligt uppgifter pendlade föraren i hastigheter mellan 80 och 150 kilometer i timmen. På E45 ska föraren ha gjort omkörningar på fel sida i hög hastighet. När han misstänkte att någon följde efter honom försökte han luras genom att blinka för att svänga av, men gjorde det inte. På Nordreälvbron tvärstannade han vid två tillfällen.

ANNONS

Vid Kungälvs resecentrum stannade han helt och klev ur bilen och konfronterade den kvinnliga polisen och trots att hon uppgav att hon var polis gjorde han sönder vindrutetorkaren på hennes bil.

Nu har mannen, som är i 35-årsåldern, åtalats misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Mannen förnekar vårdslöshet i trafik. Han hävdar att hans bil inte kan köras så fort.

Han misstänktes initialt för drograttfylleri och narkotikabrott men mannen ska inte, efter analys av urinprov, ha haft några droger i kroppen.

Karina Hansson

karina.hansson@kungalvsposten.se

ANNONS