Två företag på Rollsbo i Kungälv hade inbrott i helgen. Polisen kan i nuläget inte utesluta ett samband mellan händelserna. OBS: Genrebild.
Två företag på Rollsbo i Kungälv hade inbrott i helgen. Polisen kan i nuläget inte utesluta ett samband mellan händelserna. OBS: Genrebild. Bild: Lasse Edwartz

Inbrott på två företag i Kungälv

Företagen Celab och Ängegärde Bygg hade inbrott i helgen. I nuläget kan inte polisen utesluta ett samband mellan händelserna.
– Det kan vi inte göra än eftersom brotten skett i närhet till varandra, säger Mikael Mohlin, förundersökningsledare vid Kungälvspolisen.

ANNONS
LocationKungälv|

Bägge inbrotten ska ha skett på Rollsbo någon gång mellan fredag kväll och lördagen.

– Hos Celab kastades stora stenar och fönster krossades på ovanvåningen. Därefter ska man ha lutat en stege mot lokalen och klättrat in och bland annat vält utrustning. Vad som eventuellt stulits är däremot oklart, säger Kungälvspolisens Mikael Mohlin på måndagen.

På en port till företagets lager syns också skadegörelse.

– Det ska finnas tre stora hål borrade i porten. Det skulle alltså kunna vara så att man försökte ta sig in den vägen först men misslyckades, säger Mikael Mohlin.

Lås sågades av

En bit bort, också på Rollsbo, utsattes även Ängegärde Bygg för ett inbrott.

ANNONS

– Därifrån ska maskiner ha stulits och någon form av åverkan gjorts på en grävmaskin. I anmälningen, som företaget själv skickat in, står det även att en belysningsslinga blev avklippt och ett lås sågades av, säger Kungälvspolisens Mikael Mohlin.

LÄS MER:Köer på E6 efter olycka

LÄS MER:Stammisarna kämpar för sin favoritkrog på Västra gatan

LÄS MER:”Robbie Williams” försökte lura Kungälvsbo på 10 000 euro

ANNONS