Julia Olofsson, studentansvarig för Mimers hus elevkår, hoppas fortsatt att den gemensamma balen ska kunna bli av i slutet av maj. Foto: Arkivbild/Privat
Julia Olofsson, studentansvarig för Mimers hus elevkår, hoppas fortsatt att den gemensamma balen ska kunna bli av i slutet av maj. Foto: Arkivbild/Privat Bild: moestedtc

Hoppet lever om gemensam studentbal

Bara fyra månader återstår tills det är dags för studentavslutning på Mimers hus gymnasium. Än lever hoppet om en stor gemensam bal, men det finns också en plan B – och C, om pandemin skulle sätta stopp för planerna.

ANNONS
|

Det är med delade känslor Julia Olofsson, studentansvarig för Mimers hus elevkår, berättar om hur man tänker inför den planerade balen, som alla blivande studenter på skolan just nu hoppas på.

Förhoppningen är att kunna genomföra plan A, att samla samtliga avgångselever på skolan till en stor gemensam bal på Societetshuset i Marstrand den 27 maj.

– Plan B är att anordna två baler, med hälften av skolans elever per tillfälle, säger Julia Olofsson.

Det skulle innebära cirka 200-250 elever per bal, som då kommer att anordnas i Societetshuset den 26 respektive 27 maj.

Men ni har alltså även en plan C?

ANNONS

– Ja, och den är tyvärr mycket tråkigare. Den går ut på att varje klass anordnar en egen bal i sitt respektive klassrum. Så hoppas jag förstås verkligen inte att det blir, säger Julia Olofsson.

Kluvna känslor

Men hon är samtidigt inställd på att det kan komma att bli just så.

– Det här är ju så kluvet. Å ena sidan tänker man, det är ändå fyra månader kvar så det kommer att fixa sig, å andra sidan vågar man knappt tro och hoppas, för att inte bli för besviken.

Angående det traditonella studentflaksåkandet gick Transportstyrelsen redan i december ut med att förbudet förlängs till den 30 juni 2021.

– Och även om regeringen skulle komma med nya regler nu under våren, innebär det ändå att det är för sent att beställa flak. Så nu tittar vi i stället på möjligheten att kunna hyra partybåt, berättar Julia Olofsson.

Utspring diskuteras

Vad gäller utspring för avgångseleverna är det ännu inte klart hur skolan kommer att göra.

– Det är rektorerna som planerar för hur det ska genomföras. De ska ha ett möte nu under februari där det ska diskutera detta vidare och dit vi också är inbjudna att medverka digitalt på distans, berättar Julia Olofsson.

Definitivt beslut om hur det blir med balen, alternativ balerna, kommer att tas av elevkåren den 12 april.

– Det är för att Socitetshuset vill ha in betalningen sex veckor innan själva tillställningen, förklarar Julia Olofsson.

"Kan inte bli sämre"

Och än lever som sagt hoppet hos både henne och resten av de blivande studenterna på skolan om att balen verkligen ska bli av.

– Men det är förstås olika, beroende på vem du frågar. Vissa är väldigt förhoppningsfulla, medan andra tänker att det här kommer aldrig att gå. Själv hoppas jag i alla fall och tänker att det ju knappast kan bli ett sämre utgångsläge än vad det varit i alla fall om nu allt fler får vaccinet och vi märker att det ger resultat.

Camilla Moestedt

redaktion@kungalvsposten.se

ANNONS