Mäklaren Pernilla Berger sålde för sammanlagt störst belopp i Kungälv under 2021 och 2022. Foto: Privat.
Mäklaren Pernilla Berger sålde för sammanlagt störst belopp i Kungälv under 2021 och 2022. Foto: Privat.

Hon sålde för mest i Kungälv – för andra året i rad

Mäklaren Pernilla Berger sålde för mest pengar under 2022 i Kungälv. Det är andra året i rad som hon har bäst försäljningssiffror i kommunen.
– Det är absolut glädjefyllt, säger Pernilla Berger.

ANNONS

Bostadssajten Booli.se har gjort en sammanställning av de mäklare som sålt för sammanlagt mest pengar under 2022. I Kungälv är det Pernilla Berger, mäklare på Bjurfors som har sålt för mest – för andra året i rad.

– Det känns jättekul att man har byggt upp ett fungerande koncept som är uppskattat av många kunder. Så det är absolut glädjefyllt.

Pernilla Berger har inte bara sålt för mest i kommunen. Hon har dessutom ökat sitt försäljningsvärde från 199 700 000 kronor förra året till 263 485 000 kronor i år.

Vad är det som ligger bakom ditt vinnande koncept, tror du?

ANNONS

– Det är säkert många saker. Det är kundrelationerna som är det viktigaste, skulle jag säga. Förutom att jag har ett stort engagemang och många år av erfarenhet som också väger in.

Det är hennes drivkraft

Pernilla Berger har jobbat som mäklare i ungefär 25 år. De tio senaste åren har hon varit verksam i Kungälv och Marstrand. Hon berättar att det framför allt är kunderna som är drivkraften.

– Att kunna hjälpa alla familjer att hitta lösningar och möjligheter till det boendet som de drömmer om, säger Pernilla Berger och fortsätter:

– Det är närheten och relationen till kund som jag tycker är det finaste och bästa med mitt jobb. Sedan gillar jag såklart arkitektur och inredning och affären i sig också, men det är nog det sekundära. Jag är personlig i mitt mäkleri men samtidigt affärsmässig och resultatinriktad.

Så var bostadsförsäljningen i Kungälv förra året

Pernilla Berger berättar att försäljningarna har fortsatt trots inflationen, men att det har påverkats.

– Det vi har sett är att bostadsrätterna, där det är föreningar, har drabbats hårt av ränteförändringar, stigande energipriser och avgiftshöjningar som såklart påverkar värdet. Men inte lika mycket på fast egendom. Den har inte drabbats lika hårt rent generellt.

Är det några speciella bostäder som har varit extra populära?

– Kustnära bostäder och de som ligger centralt är populärast. Det är där som efterfrågan är väldigt stor och utbudet något mindre. Det resulterar i att marknadsvärdena håller bättre där och har haft en annan gångbarhet, berättar Pernilla Berger.

Så blir bostadsförsäljningen 2023

Hon ser positivt på försäljningen av bostäder i år.

– Nu upplever vi att marknaden på nytt har landat lite grann i det som har hänt och man ser att det är fler spekulanter på visningarna. Vi ser inte att det här året skulle drabbas hårdare än hösten 2022. Just nu känns det väldigt positivt.

Mäklarexpertens tips till nya mäklare

Pernilla Berger har tre tips till nyblivna mäklare.

– Att verkligen ge fullt engagemang till pågående uppdrag. Att man inte har för många uppdrag på en gång, så att man inte tappar fokus på befintliga. Det tror jag är en viktig del.

De andra två tipsen handlar om kundkontakten.

– Att man lyssnar på sina kunder för att initialt vara ett bra bollplank och hjälp i bostadsprocessen. Att man inte enbart kliver in i processen när det är dags att sälja, utan att man har en långsiktig plan i ett tidigare skede, säger hon och fortsätter:

– Sedan att vara noggrann med sin strategi och engagemang kring presentation och information. Det är alltid lika viktigt att ha en nöjd säljare och köpare.

De sålde för mest pengar i Kungälv 2022

1. Pernilla Berger, Bjurfors, 263 485 000 kronor

2. Yvonne Karlsson, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, 196 505 000 kronor

3. Tove Pernhult, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, 190 805 000 kronor

4. William Olsson, HusmanHagberg, 179 980 000 kronor

5. Mathilda Hansson, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, 147 840 000 kronor

LÄS MER:Så ser Kungälvs omdebatterade p-norm ut

LÄS MER:Emil bygger nytt – men har inte fått sålt sitt gamla hus än

LÄS MER:Priset på bostäder fortsätter att sjunka

ANNONS