Marko Vladika, Felix Hagberg, Isak Christell och Elin Böschen i gruppen Just 4 fun. FOTO: Kristian Johansson
Marko Vladika, Felix Hagberg, Isak Christell och Elin Böschen i gruppen Just 4 fun. FOTO: Kristian Johansson Bild: -

Hjärtlig schlagerfest på Mimers

Mingel, musik samt glitter och glamour utlovas under den alternativa melodifestivalen, Hjärtmello, som har premiär på Mimers hus teater den 29 februari.

ANNONS
|

Hjärtmello är en festival där människor med eller utan funktionsvariationer möts. I eventet tävlar inte deltagarna mot varandra utan samarbetar istället för att lyfta fram varandras gåvor. Det är flera aktörer som står bakom showen. Bland annat från Stenungsund, Tjörn, Orust, Lilla Edet och Trollhättan.

Kungälv ställer upp med två grupper. En av dem leds av läraren Martin Nestorsson på gymnasiesärskolan Trekungagymnasiet. 

– Vi kommer bland annat att bidra med en teckenspråkskör som heter Teckentrallarna. Jag avslöjar inte vilken låt vi ska sjunga till. Det får bli en överraskning som det är i riktiga melodifestivalen, säger han. 

Över gränserna

Inspirationen och idéen till Hjärtmello kommer från en liknande show i Stockholm som heter Funkisfestivalen. Istället för att skicka finalister till deras festival så gör gymnasiesärskolan Trekungagymnasiet en egen show tillsammans med Kulturcentrum i väst som har sin bas i Stenungsund samt de ovan nämna kommunerna. 

ANNONS

– Det är viktigt att vi gör saker tillsammans över kommun- och verksamhetsgränserna, säger Martin Nestorsson. 

Tio tävlande

Nu hoppas han att schlagershowen på Mimers hus teater ska bli så rolig att det kan bli ett återkommande event. 

Under kvällen kommer tio artister i olika konstellationer, med eller utan funktionsvarianter, att uppträda på stora scen.

Efter varje nummer får publiken rösta genom att stäcka upp en röstningspinne i luften. Pinnen som har ett hjärta på sig är tillverkad av Daglig verksamhet i Kungälv. 

 – Man får vifta med pinnen och rösta hur mycket man vill, säger Martin Nestorsson. 

Peter Pop

Det kommer att finnas en jury på plats men som inte bedömer artisterna efter prestation och vem som är bäst utan ser bortom stereotypa normer. 

Konferencier under eftermiddagen är Peter Pop. Gästartisten Magnus Rosén, som tidigare spelat i bandet Hammerfall, kommer att avsluta showen med ett eget uppträdande. 

Kristin Holmström

Hjärtmello

Vad: En alternativ melodifestival där människor med och utan funktionsvariationer möts.

När: 29 februari kl 12-13.30: Mingel och öppen scen. Kl 14–16: 10 artister uppträder och publiken får rösta på sin favorit. 

Var: Mimers hus teater 

Biljetter: Kostar 60 kr, förboka via www.eventim.se 

ANNONS