Den 12 november arrangeras Kulturnatt 2022 i Kungälv.
Den 12 november arrangeras Kulturnatt 2022 i Kungälv.

Här är programmet för Kulturnatt i Kungälv 2022

Sommarskuggan, sång, dans, Karoliner och iscensatt spöstraff på Bohus fästning – Kulturnatten 2022 har spännande programpunkter och något för alla åldrar. Den 12 november mellan klockan 16 och 20 bjuder stadens kulturutövare och företagare in till uppträdanden, utställningar, föredrag och shower. Här kan du läsa om vad som händer.

ANNONS
Program Kulturnatt

Mimers hus

Klockan 14.30 smygstartar Kulturnatt för de allra yngsta besökarna, ålder 3-6 år. Då blir det boksånger, som beskrivs som ”ett magiskt arktiskt äventyr om klimatförändringen”.
Klockan 16 invigs Kulturnatt 2022 av kulturchef Dennis Reinhold och därefter följer bland annat föreställning och sång av kulturskolan, konsert med Hanne Juul-stipendiaten för 2021 och utförsäljning av utgallrade böcker och tidskrifter samt boklotteri på biblioteket.
Konstnärer ställer ut i konsthallen och foajén, i KultLab kan ungdomar prova hantverk med Inlands hemslöjd och folkdans med Folkdanslagen Kongahälla och Romelanda.
Program Kulturnatt

Nytorget

Från klockan 16 står Kontakten Kungälv på Nytorget och bjuder på varm soppa, kaffe och bulle. Där kommer även Kulturskolans ateljé stå och ansiktsmåla och pyssla. Vid regn flyttas det till ateljén i Mimers kulturhus.
Vid 16.30 blir det militäruppvisning av Bohus Elfsborgs Caroliner, en halvtimme senare går fångtransporten med häst och vagn mot Bohus fästning där det senare på kvällen blir iscensatt spöstraff av en soldat. Arrangörerna varnar för att uppvisningen kan upplevas som obehaglig och målsmän ansvarar för sina barn.
Klockan 18.30 blir det eldshow och familjeföreställning på torget med eldkonstnärerna från Aourora som visar föreställningen "Var är stoftet?”.
Ranias Donuts säljer färska donuts från sin foodtruck på Nytorget.
Program Kulturnatt

Stadshuset

I stadshuset, som har öppet 16-20, kan du ta del av dokument från Kungälvs historia. Arkivavdelningen ställer ut och ger svar på frågan vad vi har för nytta av arkivet idag.
Du kan också få träffa stadsarkitekten och projektledare för stadskärnan samt Bohusläns guider som ställer ut i entrén. Under kvällen har de även pop-up guidning med start på Västra gatan.
Program Kulturnatt

Posttorget

Klockan 17 har Domingos dansstudio en dansuppvisning på torget och inne i dansstudions lokaler hittar vi Kungälvs vävstuga, som mellan klockan 14 och 20 visar upp sina textilhantverk och bjuder in till prova på-vävning samt lotteri.
Program Kulturnatt

Västra gatan

Det kreativa kollektivet Kakstadsfavoriter öppnar sina dörrar mellan klockan 16 och 20 och bjuder in till mingel. Kungälvs konstnärskollektiv ställer ut tillsammans med Kakstadsfavoriters egna konstnärer.
I lokalen Bostadsrättsföreningen Sextiotrean kommer det från klockan 16.30 att uppträdas genom både sång och teater, Kungälvs fotoklubb ställer ut och har öppet klockan 16-20 och mellan 18-20 har KultLab öppen scen.
Tatueringsstudion Little bird tattoo har öppet hus mellan 16-20 och ställer ut akvareller samt erbjuder drop-in tider för tatuering.
Bohusläns guider arrangerar pop-up guidningar med temat ”Lördagsnöje förr i tiden i Kungälv” med start vid Glasbruksgränd (intill Tant Ruts café), klockan 17. Därefter följer schemat:
 17.30: Uppgång till Kärleksstigen mellan Västra gatan 14 och 18, 18.00: Gamla torget intill Kyrkstugan
, 18.30: Gamla Brogatan vid P-platsen.
Program Kulturnatt

Gamla Västra gatan

Kungälvs trädgårdsförening står i Bergfeldska trädgården mellan klockan 16-20 och berättar om sin verksamhet.

I Kungälvs kyrka blir det musik i skymningen av Kulturskolans elever, bönestund och Gospel night med Riverside gospel från klockan 19.
Program Kulturnatt

Fästningsholmen

Kungälvs Musei Vänner öppnar upp hembygdsgården och visar utställningen MOD, bohuslänska kvinnors kamp för kvinnlig rösträtt. Där kommer finnas servering av glögg och pepparkaka.
Bredvid hembygdsgården ställer Kungälvs Kulturhistoriska Fordonsvänner ut några av sina fordon och berättar om sin verksamhet.
Program Kulturnatt

Bohus fästning

Första programpunkten startar klockan 17. Halva entrépriset under Kulturnatt 2022.

17.00 Tina Mackic högläser ur sin nya bok "Sommarskuggan och slottsbuset" i Ryssvalvet.

18.00 Muskötsalut av Bohus Elfsborgs Caroliner på Borggården.

18.10 Barnaktivitet, marschera som en soldat.

19.00 Kanonsalut från Skarpe nord.

19.30 Iscensatt spöstraff av soldat på Bohus fästning. Arrangörerna varnar för att uppvisningen kan ses som obehaglig och målsmän ansvarar för sina barn.
Program Kulturnatt

Det här händer också

Flera butiker och restauranger har öppet, bland annat Ewas dam och herr på Västra gatan, Hamburgerbar Oskars på Ytterbyvägen och Sol och Sand på Fästningsholmen.

Kulturskolans danselever besöker Ekhaga äldreboende och dansar för och med de äldre på boendet.
För mer information om programpunkterna, se Kungälvs kommuns hemsida.

LÄS MER: Kulturnatten lyste upp Kungälv

LÄS MER: Jan Eliasson får Kungälvs kommuns kulturpris

LÄS MER: Här finns årets julmarknader i Kungälv

ANNONS