Hallå helgen! Här kommer fem härliga tips!

En helg i mitten av april spenderas med fördel på AW-quiz, guidad historiepromenad, plånboksvänlig loppis, dramatiskt kyrkovisning och blåsig musikfest!

ANNONS
Bild: Clara Tjärnberg

Quiz: AWsluta veckan med quiz hos Rut

Fira fredag med dubbla roligheter! Tant Rut Café & Bistro bjuder in till både AW och quiz denna fredag och det serveras buffé från kl 17.00 och quizen drar igång kl. 18.30. Boka din plats genom att ringa 0303-14410 eller eller skriva till Ruts på Instagram eller Facebook
När: Fredag kl 17.00
Var: Tant Rut Café & Bistro, Älvebacken 10
Bild: Kajsa Asp Jonson

Kultur: Gå en guidad tur runt Fästningsholmen

Äntligen är det säsongspremiär för vår stads guidade promenader – denna lördag är det en historik vandring runt Fästningsholmen som står på schemat. Flera seklers historia vävs samman under en spännande timme som passar alla. Pris: Vuxna 100 kr, barn 7-15 år 50 kr. Förboka gärna en plats till Eva Lagerman, 076-242 72 26.
När: Lördag kl. 12.00, turen tar cirka en timme.
Var: Trekungastenen på Fästningsholmen
Bild: Susanne Hjalber

Loppis: Fyndläge på Romevi inför vår och sommar

Diserödsskolans föräldraförening tillsammans med Romelanda UF arrangerar varje år en barnloppis där 30 procent av inkomsterna från försäljningen delas lika mellan de två föreningarna. På lördag är det dags och det att vara fokus på barnprylar och kläder inför våren och sommaren. Det kommer också finnas fika och annat gott att köpa på plats och mellan 15.00 och 16.00 är det halva priset på många varor.
När: Lördag kl. 10.00-16.00
Var: Romevi
Bild: Kajsa Asp Jonson

Teater: Dramatiserad visning av Solberga kyrka

På lördag finns det två tillfällen att se och höra den dramatiserande visningen om Solbergas spännande historia. Ingen anmälan behövs, men antalet besökare är begränsat till ca 175 per tillfälle. Visningen är kostnadsfri.
När: Lördag kl. 13.00 och kl. 15.00
Var: Solberga Kyrka
Bild: Frida Ekborg

Konsert: Fira blåsmusikens dag på Mimers hus

Fira Blåsmusikens dag tillsammans med Kungälvs Musikkår och Kungälvs kulturskolas ensembler Miniblås, BlåsEssen och Kungälvs Unga Blåsare, där hundratals musikanter i alla åldrar medverkar i en underhållande och blåsig vårkonsert. Biljetter: ticketmaster.se och Mimers café.
När: Lördag kl. 14.00
Var: Mimers Hus

Tipsa oss!

Har du något roligt helgtips? Mejla oss!

redaktion@kungalvsposten.se

LÄS MER:Glädjebeskedet: Hunden Åska är återfunnen

LÄS MER:Comeback för lunchen på Kallisto – ojämnt resultat

LÄS MER:”Bohus fästning heter Ronjaborgen nu”

ANNONS