Kungälvs största julbock bidar sin tid inne på fästningen.
Kungälvs största julbock bidar sin tid inne på fästningen. Bild: Privat

Gigantbock auktioneras ut – till förmån för behövande

Sugen på en julbock i storlek XXL? Just nu pågår budgivningen. Pengarna går till julmat och gåvor till behövande.
– I juletid vill man bidra till dem som har det lite skralt, säger Antonina Kihlgren, samordnare på Fästningsholmen.

ANNONS
|

Två meter hög och 170 cm från nos till rumpa pryder bocken sin plats ovanpå brunnslocket inne på fästningen. Där blir den kvar över helgen och den årliga julmarknaden som går av stapeln lördag till söndag.

– Jag räknar med att bocken kommer att figurera på en hel del selfies, säger Antonina Kihlgren. Bara bocken i sig gör att marknaden är väl värd ett besök. Sen finns det förstås en hel del annat att se och göra.

Åkte hästtransport

Klockan tre på söndag avslutas auktionen och efter det att marknaden stängt på söndagen ska bocken byta ägare.

– Vi har sagt att vi ombesörjer transport inom Göteborgsområdet, säger Antonina Kihlgren. Den är inte helt enkel att få med sig. Till fästningen tog vi den i en hästtransport.

ANNONS

Vad Antonina vet är det första gången som Bohus fästning anordnar välgörenhetsauktion. De pengar som julbocken inbringar går till Susannes änglar, en ideell organisation med bas i Ale. Där kommer de att användas till inköp av julmat och klappar som sedan delas ut till ekonomiskt utsatta familjer i området kring Ale och Kungälv.

– Julen är barnens högtid och nu när så många har det tufft ekonomiskt känns det rätt och viktigt att ge, påpekar Antonina.

Stiligast i hela Kungälv

Auktionen sker på Facebook där privatpersoner och företag lägger bud i kommentarerna till inlägget. På torsdagsförmiddagen hade inlägget 44 kommentarer och det ledande budet låg på 5000 kr.

Bocken är inköpt från Vita Fläckens blommor och Antonina tror att det är den stiligaste bock hon sett.

– Den är riktigt ståtlig, säger hon. Särskilt kroppsformen är väldigt snygg. Och jag vågar nog sticka ut hakan och påstå att bocken också är den största bocken i hela Kungälv.

LÄS MER:Kyrkan har tvingats bli analog efter cyberattack

LÄS MER:Fick barnvagnen förstörd – pekade ut misstänkt

LÄS MER:Därför har förpackningen till Guld-Marie bytt färg

ANNONS