Franska rapparen Jul ska ha varit i kyrkor över hela Sverige

En julavslutning för kulturskolans elever i Kungälv sålde slut när den felaktigt listades som en konsert med den franska rapparen Jul – och det är inte första gången. På sidor som Bandsintown och Songkick kan man se att Jul turnerar flitigt i Sverige varje vinter.

ANNONS

Fässbergs kyrka i Mölndal.

GTS konferens och festvåning i Göteborg.

Sundstaaulan i Karlstad.

Och förstås Folkets hus i Haparanda.

Den franska rapparen Jul har inte bara placerats i Mimers hus i Kungälv, vilket fick biljetter till kulturskolans föreställning ”Jul och kul” att sälja slut i förtid, utan i en rad svenska städer.

Sammanblandningen av den franska rapparen och de svenska högtidsfirandena tycks ha pågått i många år.

Jul i ridskolor, aulor och festvåningar

Sidor som Bandsintown, Songkick och Shazam finkammar internet efter musikevenemang världen över och gör dem enkelt sökbara efter artist, stad och datum, ofta med länkar till biljettförsäljning.

I sidornas arkiv för den Marseillebördige rapparen Jul, vars fullständiga namn är Julien François Alain Mari, framstår turnéschemat som något ovanligt. Vintern 2016 ska han ha besökt Nantes, Paris, Amneville – och Haparanda.

ANNONS

Året efter var det dags för Domkyrkan i Kalmar och Sundsta-Älvkullegymnasiets aula i Karlstad (där i och för sig Beatles gjorde sin första Sverigespelning 1963), innan Jul drog vidare till Toulouse och Lyon.

Även GTS festvåning ska ha fått besök av rapparen, enligt Songkick, medan Bandsintown placerar honom på Strömsholms ridskola 2016 och i Fässbergs kyrka 2022.

LÄS MER:Barndans på Mimers hus blev fransk gangsterrap på biljettsajter

LÄS MER:Årets kulturnatt blir många nätter

ANNONS