Färgstark sommarutställning i Mimers konsthall

Annika Clarholm och Peter Sköld har varit verksamma konstnärer i många år och ställt ut i Sverige och internationellt. Nu visar de upp sin konst i Kungälv, i en sommarutställning på Mimers Kulturhus konsthall.

ANNONS
|

Annika Clarholm och Peter Sköld bor i Hålta sedan knappt ett år. Hon är fotograf, han är konstnär. Vissa konstverk gör de var för sig, andra gör de tillsammans, och kombinerar då sina olika tekniker och uttryck.

– Ganska snart efter vi hade flyttat till kommunen fick vi frågan om vi ville ställa ut på Mimers kulturhus konsthall, säger de, glada över att nu få visa sina målningar och foton i årets Sommarutställning.

Annika inspireras i sitt bildskapande av möten, kontraster, sammanhang och miljöer, och en vilja att förmedla en känsla eller berättelse på ett impressionistiskt sätt. Ofta handlar det om ett självbiografiskt arbete. Peter använder olika tekniker i sitt skapande. I hans kraftfulla och inspirerande uttryck skapas ett möte med betraktaren. Utöver måleri gör han även skulpturer och grafisk design och han har under ett tjugotal år ställt ut sina verk runt om i Sverige och i andra länder.

ANNONS

Annika Clarholm och Peter Sköld förbereder nu för att visa sina färgstarka konstverk på Mimers kulturhus. De stora målningarna och uttrycksfulla fotografierna kommer till sin rätt i konsthallen där ljuset utifrån flödar in genom de stora fönstren.

Utställningen öppnar fredagen den 30 juni och kommer att finnas kvar sex veckor framåt. Onsdagen den 5 juli kommer konstnärerna att finnas på plats för att möta sin publik.

Årets sommarutställning på Mimers

Årets sommarutställning på Mimers kulturhus konsthall öppnar fredagen den 30 juni kl 10.

Öppettider: Måndagar 10–19, tisdagar 10–16, onsdagar 10–19, torsdagar 10–16, fredagar 10–16.

Konstnärerna Annika Clarholm och Peter Sköld finns på plats onsdagen den 5 juli kl 12–14.

ANNONS