”KP:s artiklar används ofta i diskussionerna”, berättar Monica Bergström, till höger i bild.
”KP:s artiklar används ofta i diskussionerna”, berättar Monica Bergström, till höger i bild. Bild: Katarina Berg

Efter långa uppehållet- språkcafé öppnar igen

I onsdags öppnade Kastalakyrkans språkcafé igen. Ett av ämnena som stod i fokus var hur viktigt det är att vaccinera sig.

ANNONS

– Ja, vi har försökt att lobba kring det runt bordet här idag, säger volontären Erling Karlsson, som tror att han lyckades övertyga en och annan som först var skeptisk till vaccinering.

– Vi märker att informationen på svenska inte alltid når fram, så det är uppenbart att det måste finnas material på många språk, anser Erlings hustru Karin, som också är volontär på språkcaféet, som arrangeras några timmar varje onsdag.

Kan ringa och boka

Diakonerna Ingela Lönn och Maria Larsson berättar att det pågår en aktiv uppmuntran till vaccinering och att besökarna, som vill lära sig lite bättre svenska, får med sig ett informationsblad om var i kommunen de kan boka en vaccinationstid.

ANNONS

– För en del kan det vara svårt att boka en tid på webben, så därför vill vi visa att det också går att ringa och boka en tid.

En paus ute i friska luften.
En paus ute i friska luften. Bild: Katarina Berg

Lär känna varandra

Vid sidan av vaccin pratas det också en del om allemansrätten denna dag och framförallt ägnas tiden också åt att lära känna varandra lite bättre, berättar volontären Monica Bergström.

Ger och tar

Hon har saknat att gå hit under pandemin och är glad och lättad över att verksamheten är igång igen.

– Som pensionär vill jag syssla med något där jag ger och tar och det gör man verkligen här. Det är väldigt roligt och meningsfullt på alla sätt och vis, säger hon och får medhåll av volontären Dan Kristiansson och besökarna Hasan Issa och Durust Izzet.

Språkcafé

När: Onsdagar 13-15.

Var: Bottenvåningen Kastalakyrkan, ingång från Nordmannatorget.

Vad: Språkträning i svenska och fika.

Max antal: 24 personer, fyra per bord.

ANNONS