Bild: Filip Landqvist

Busschaufför slagen i huvudet med en sten

En busschaufför misshandlades i Ullstorp på torsdagseftermiddagen, då en man som nekats åka med slog en sten i huvudet på chauffören. En man i 20-årsåldern greps och anhölls under natten.

ANNONS
|

Polisen fick larmet om misshandeln av en busschaufför vid Ullstorps hållplats vid klockan 16.05 på torsdagseftermiddagen.

– Vi blev beordrade till platsen sedan en busschaufför fått en sten slagen i bakhuvudet, säger Cecilia Bladmyr, förundersökningsledare på polisen i Kungälv.

Uppträtt aggressivt

En busschaufför hade nekat en man från att resa med bussen, eftersom chauffören tyckte att mannen var påverkad av något. Mannen ska ha uppträtt aggressivt och haft en sten i handen.

– Chauffören har reagerat på det och nekat mannen att resa med bussen då han var påverkad och saknade biljett.

Chauffören blev chockad och började blöda. Mannen försvann från platsen.

ANNONS

– En annan patrull kom till platsen och en person berättade att mannen försvunnit in i skogen. Och med ett signalement på mannen kunde patrullen efter en kort stund gripa en man som stämde väl överens med signalementet.

”Gott utredningsläge”

Cecilia Bladmyr berömmer polisen men även vittnen som gav dem bra förutsättningar att gripa mannen.

– Ett mycket bra jobb av polisen och vi har fått in mycket bra filmmaterial från händelsen. Vi har ett gott utredningsläge, säger Cecilia Bladmyr.

Den misstänkte, en man i 20-årsåldern som inte är hemmahörande i kommunen, fördes till polishuset i Göteborg.

Under kvällen/natten anhölls mannen misstänkt för grovt våld mot tjänsteman.

– Misshandeln räknas som grov eftersom han hade tillhygge, sa Peter Adlersson, polisens presstalesperson, till KP strax efter händelsen på torsdagskvällen.

Jack i huvudet

Mannen är även misstänkt för narkotikabrott, men han nekar till brott.

Hur mår busschauffören?

– Han undersöktes av ambulanspersonal på plats, men jag har inte fått några uppgifter om att han behövde åka till sjukhus.

Busschauffören ska ha fått ett jack i huvudet och behövt uppsöka vård, uppger Cecilia Bladmyr till KP på fredagseftermiddagen.

På måndagen uppgav polisen att den misstänkte mannen har häktats.

– Mannens inställning är att han nekar till brott, säger Cecilia Bladmyr.

ANNONS