Allsången på fästningen är tillbaka

På torsdagskvällen var det äntligen dags för allsång på Bohus fästning. Kvällens artister var Patrik Isaksson, Morgan ”Mojje” Johansson, Henrik Åberg och Sonja Aldén.

ANNONS
|

Det var inte fullsatt men heller inte glest mellan allsångsgästerna. De flera hundra Kungälvsbor som tog sig till fästningen denna strålande junikväll var med all säkerhet inte besvikna när sista ackorden klingade ut. För med ett startfält bestående av artisterna Patrik Isaksson, Morgan ”Mojje” Johansson, Henrik Åberg och Sonja Aldén, ackompanjerade av David Carbes skickliga orkester och superduktiga tvåmannakör kan man inte annat än att känna sig nöjd med kvällen. Allt dessutom trevligt inramat med Hasse Anderssons lättsamma och folkliga mellansnack.

Publiken på hugget

Och publiken verkade vara på hugget efter två år utan allsång. I en del av området sitter kompisarna Katarina Eriksson, Pinelope Tsakiris, Christina Eriksson och Vaness Davidsson.

ANNONS

– Det här känns kul. Vi ser särskilt mycket fram emot att höra Sonja Aldén, säger de strax innan allsångskvällen drar igång.

Uppe på höjden sitter familjerna Wall och Smidebäck Rud med utsikt över scenen. Mammorna är väninnor och är på allsången med sina döttrar.

– Jag gillar Hasse Andersson, säger ena dottern med hög röst när Morgan ”Mojje” Johansson har klivit upp på scenen med ”Tjabba tjena hallå.

De andra gillar Mojje. Mammorna då?

”Roligast att få sjunga”

– Det är helheten som är rolig, men roligast tycker vi ändå är att få sjunga.

I solgasset sitter väninnorna Marie Johansson och Christina Westergren och äter sin medhavda mat.

– Jag påbörjar min semester nu så det här är en bra inledning. Underbart faktiskt. Jag har varit här en gång tidigare, säger Marie.

– Jag gillar Sonja Aldén. men egentligen tycker jag allt är bra ikväll. Det är så härligt att vara här så egentligen spelar det inte så stor roll vem som uppträder. Alla är lika bra, säger Christina.

På scenen avlöser artisterna varandra och river av sina hits och mest folkkära låtar. Emellanåt lyfter det rejält och händerna far i luften och publiken spontandansar och klappar händerna. Kvällen avslutas med att Hasse Andersson river av Hey baberiba med artistfältet som kör. En fin avslutning på en lyckad allsångskväll.

LÄS MER:Magisk allsångskväll på fästningen

LÄS MER:Efter två års pandemiuppehåll: Allsång på fästningen i juni

LÄS MER:Kul event ska lindra ensamhet bland äldre

ANNONS