100 år gammalt kapell i Norrmannebo till salu – jätteintresse på Hemnet

För drygt 100 år sedan öppnade bygdens invånare plånböckerna och samlade in pengar till bygget längs älven norr om centrala Kungälv. Nu har du chansen att bli näste klockringare i kapellet i Norrmannebo.

ANNONS
LocationRomelanda|

Enligt Matilda Lindström, mäklare hos Länsförsäkringar fastighetsförmedling i Kungälv, samlades pengarna in via kyrkans kollekt – och det tros vara en av de största insamlingarna någonsin i församlingen.

– Historien bakom byggnaden är väldigt fin och man förstår att kapellets tillkomst betydde mycket för människorna som levde och verkade i trakten, säger hon.

1919 stod kapellet klart och för omkring tio år sedan avvecklades det i kyrkans tjänst och blev istället bostad.

– En jättehäftig sådan, säger mäklaren Matilda Lindström.

– Första ägaren påbörjade omgörningen till en privatbostad och ägaren som tog över 2014 fortsatte renoveringen till så som kapellet är i dag, fortsätter Matilda Lindström.

ANNONS

I somras skrev tidningen att en försäljning av Norrmannebo kapell var på gång.

– Det har varit ett stort och jobbigt beslut att ta, men drivkraften är att gå vidare med nya projekt, sa Johan Johansson, som äger kapellet tillsammans med Anna Schlosser, i en intervju.

Historiska avtryck

Sedan kapellet övergick till privat ägande har byggnaden renoverats varsamt och spår från begynnelsen finns kvar att upptäcka.

– Man kan bland annat se var predikstolen en gång stod. Det är fint att historien fått vara kvar, säger mäklaren Matilda Lindström.

För den som vill sova med närhet till himlen, är ett av sovrummen placerat rakt under klocktornet – som faktiskt är fullt fungerande.

– Det finns alltså möjlighet för köparen att ringa in nyåret på ett eget storslaget vis. Allt sköts dessutom automatiskt, så man behöver inte hänga i ett rep för att få klockan att slå, säger mäklaren Matilda Lindström och skrattar.

33 000 klick – men inget pris

Objektet har hittills fått en bit över 33 000 klick på Hemnet – men kapellet är än så länge annonserat utan pris.

– Nuvarande ägarna har inte bråttom därifrån och vill bara sälja till den eller de som är seriösa spekulanter på ett så här pass genuint boende. Det kommer att ske en förhandsvisning senare i september, säger Matilda Lindström, mäklare vid Länsförsäkringar fastighetsförmedling i Kungälv.

LÄS MER:Ved en bristvara hos försäljare i Kungälv

LÄS MER:Så eldar du säkert i braskaminen – reglerna du inte får missa

LÄS MER:Energichocken gör chipspåsen mycket dyrare

ANNONS