Kex, skum, choklad. Baddare låter enkelt, men det är något speciellt med dem. För annars hade ju inte köerna ringlat i hundratals meter utanför kexfabriken när de är nybakade. Och de hade inte haft tusentals fans i sociala medier. Vad är det med Baddare som gör dem så populära? Vi söker svaret inne på Göteborgs Kex och ute i världen.
LÄS MER:Ingen kommer undan kexen
LÄS MER:Hotet från hemmafruarna
LÄS MER:Att kränga kex – en egen konstform
LÄS MER:Premiär för Livet och kexen-podden
Livet- och kexen-podden
Podcasten Livet och kexen går att att lyssna på på kungalvsposten.se. Det första avsnittet publicerades den 25 januari 2022 och ett nytt avsnitt läggs ut varannan vecka. Avsnitten är 15-30 minuter långa.
Podden är producerad av Andreas Utterström och Mattias Bergman på uppdrag av Orkla och i samarbete med Centrum för näringslivshistoria.
LÄS MER:En bit historia – med extra fyllning
LÄS MER:De berättar kexfabrikens historia i poddserie
LÄS MER:Hon bakar egna baddare – ”godare än de riktiga”
LÄS MER:Baddaren återuppstår på konditori i Göteborg
LÄS MER:Därför ville vi alla stå i Baddarkön
LÄS MER:Kön till baddarna började klockan 5: ”Det känns galet”
LÄS MER:KP rapporterar från Baddare-kön
LÄS MER:Högt tryck efter sista Baddarna – drygt 3 000 kronor på auktion